Proiectele caritabile ale Asociatiei S.O.S. Umanitar

CHARITY-SOS.COM un proiect de ajutorare sociala pentru copii,persoane fara adapost si batrani bolnavi

Proiectele noastre vizeaza starea de sanatate a copiilor, adultilor si batranilor,

PROIECTELE NOASTRE

Proiectele noastre vizeaza starea de sanatate a copiilor, adultilor si batranilor, educatia civica,responsabilitatea, precum si deschiderea de puncte de lucru in cele mai sarace tari din lume.

Asociatia filantropica si caritabila S.O.S. Umanitar va prezinta pe scurt proiectele sale:

1. 1. Infiintarea de sedii si puncte de lucru in tarile sarace ale lumii

Pentru a cunoaste necesitatile reale dintr- o anumita tara, este necesar, in primul rand, sa existe un contact direct cu populatia din zona respectiva.

Pentru inceput , sediul nostru se afla in Romania ,una din cele mai sarace tari din lume, dar avem ca proiect deschiderea de noi sedii si puncte de lucru si in alte tari sarace ale lumii, precum: Haiti, Guinea Ecuatoriala, Zimbabwe, Republica Democrata Congo, Swaziland, Eritrea, Madagascar, Burundi, Sierra Leone, Sao Tome si Principe.

Conform statisticilor Fondului Monetar International, acestea s-ar numara printre cele mai sarace tari din lume.

2. Starea de sanatate si dezvoltarea copiilor:

Sprijinim copiii din familii defavorizate, copiii talentati, carora familia nu le poate oferi un sprijin real, copiii care sunt victime ale violentei domestice, copiii care sufera de boli ce necesita un tratament mai complex, precum: leucemie, malarie, tuberculoza, boli tropicale sau alte boli mentale, cat si copiii cu handicap sau malformatii.

3. Educatia copiilor si integrarea in mediul social

Oferim suport pentru orice copil provenit din familii defavorizate, indiferent de domeniul in care ar dori sa activeze. Ca si exemplu, putem enumera cateva activitati, precum: fotbal sau practicarea altui sport, domeniul IT, domeniul constructiilor navale si aviatiei sau activitati de cercetare.

In tarile vizate de noi, care sunt si cele mai sarace din lume, cursurile nu sunt gratuite ori sunt gratuite doar partial si multi copii din familii defavorizate, dar cu un talent real si cu dorinta, nu pot urma aceste cursuri si nu isi pot indeplini visele.

4. Reintegrarea sociala si profesionala a persoanelor cu handicap si a celor cu malformatii

Nimeni nu isi doreste sa ajunga in situatia unei persoane cu handicap. Indiferent daca acesta este de la nastere sau a fost dobandit pe parcursul vietii, in urma unui accident, societatea trebuie sa fie toleranta fata de aceste cazuri si sa le sprijine, in mod real.

5. Sustinerea Familiei, Stoparea Violentei

Sustinem unitatea familiei, intregirea acesteia, dar ne preocupa si familiile in care exista violenta domestica. Cunoastem ca exista mult cazuri de violenta domestica, in care membrii familiei sunt agresati si nu pot sa paraseasca locuinta comuna, din cauza ca veniturile lor sunt insuficiente sau li se aduc amenintari din partea altor membri ai familiei respective; de exemplu, daca vor parasi locuinta si nu vor reusi sa se integreze social, nu vor fi primiti inapoi in locuinta comuna.

Mai grav este atunci cand violenta domestica este persistenta si are ca victime copiii, venind din partea unui parinte ce consuma alcool zilnic. In activitatea noastra, am intalnit si astfel de cazuri si, de multe ori, nu am putut interveni eficient, intrucat nu am fost martori la manifestarile de violenta asupra copilului.

6. Infiintarea unui centru de gazduire pentru oameni ai strazii si a unei cantine pentru distribuire de mancare calda sau alimente.

Pentru acest proiect, exista suficiente astfel de cazuri si in tara, unde avem sediul nostru momentan, in Romania; dar intentia noastra este de a ne infiinta astfel de centre si in alte tari sarace ale lumii, precum: Haiti, Guinea Ecuatoriala, Zimbabwe, Republica Democrata Congo, Swaziland, Eritrea, Madagascar, Burundi, Sierra Leone, Sao Tome si Principe.